Papiercollages

Ik maak al vele jaren papiercollages. Daarvoor knip ik uit circa drie tijdschriften afbeeldingen die me aanspreken en maak daar een mooi geheel van, op ansichtkaartformaat. Soms doe ik dat aan de hand van een thema, soms begin ik gewoon. En altijd komt er iets moois en onverwachts uit. Het zet me altijd aan het denken naar de betekenis ervan. Het geeft me veel inzicht.
 
diagnose endeldarmkankerEen volkomen onverwachte diagnose. Het zet me aan het denken over loslaten, vergeven, van mezelf houden. Naar mezelf kijken dus. Het is onzeker waar het pad heen leidt. Wat me opvalt: er is geen vrouw aanwezig op de collage. Ondanks dat ik de bestraling al achter de rug heb, denk ik nog steeds dat het niet over mij gaat.
24 augustus 2014 Diagnose endeldarmkanker
 
genezingDeze kaart maakte ik voor mijn operatie eind januari 2015. Ik heb hem in het ziekenhuis op mijn nachtkastje gezet. Ik schrijf hierover in Een zakje op mijn buik.
15 januari 2015 Genezing
 
gelukDeze kaart maakte ik, net als 'genezing' de laatste workshop voor mijn operatie eind januari 2015. Ook deze heb ik in het ziekenhuis op mijn nachtkastje gezet.
15 januari 2015 Geluk
 
Papiercollages met betrekking tot mijn schrijverschap
 
Papiercollages met betrekking tot mijn stoma
 
Naar boven